• Јунис:+86 19158819831

банер

вести

Кои земји и региони во моментов промовираат решенија за полнење Ev: електрични возила и купови за полнење?

Во моментов, многу земји и региони активно промовираат електрични возила иЕв решенија за полнењеза борба против климатските промени и намалување на зависноста од фосилни горива. Еве неколку примери на земји и региони кои активно промовираат електрични возила и станици за полнење:

img

Норвешка: Норвешка отсекогаш била лидер во електричните возила и има највисока стапка на пенетрација наЕв решенија за полнењево светот. Владата воведе различни стимулативни политики, вклучително и намалување на даноците за купување, патарини и такси за паркирање, како и наплата на изградба на инфраструктура и концесии.

Холандија: Холандија е исто така една од земјите со висока стапка на пенетрација на електрични возила. Владата охрабруваЕв решенија за полнењекупува и обезбедува субвенции и даночни олеснувања за бизниси и физички лица. Холандија, исто така, работи на проширување на мрежата на купот за полнење и бара од нови згради да инсталираат капацитети за полнење.

Германија: Германија гледа на електричните возила како клуч за одржлива мобилност во иднина. Владата воведе различни стимулации, вклучувајќи стимулации за купување автомобили, даночни олеснувања и отворање на јавностаЕв решенија за полнење, за да се зголеми продажбата на ЕВ и популарноста на станиците за полнење.

Соединетите Американски Држави: Владата на САД и многу државни влади презедоа мерки за поттикнување на продажбата на електрични возила и се посветени на изградбатаЕв решенија за полнењеинфраструктура. Федералната влада нуди даночни кредити и програми за субвенционирање за купување автомобили, додека државите имаат свои стимулации.

Кина: Како најголем пазар на електрични возила во светот, кинеската влада е посветена на промоција на електрични возила и изградба наЕв решенија за полнење. Владата воведе низа политики за поддршка, вклучително и намалување или ослободување од данокот за набавка, изградба на капацитети за напојување и проширување на инфраструктурната мрежа за полнење.

Покрај горенаведените земји и региони, многу други земји и региони исто така активно промовираат електрични возила иЕв решенија за полнење, како што се Франција, Шведска, Обединетото Кралство, Јапонија, Канада итн., и владите на различни земји формулираа соодветни политики и мерки за промовирање на електричниот транспорт. развој на.

Сечуан Грин наука и технологија Co., Ltd.

sale08@cngreenscience.com

0086 19158819831

www.cngreenscience.com


Време на објавување: 23.08.2024