• Јунис:+86 19158819831

page_banner

Вести

Најновите европски барања за полнење на купови главно ги вклучуваат следните аспекти

Датум: [Тековен датум]

 

Локација: [Leader Business Times]

 

1. Стандарди за интерфејс за полнење: Европа бара купови за полнење за поддршка на европските стандардни интерфејси за полнење, имено Type 2 (Mennekes) или Combo 2 (CCS).Овие интерфејси се погодни за повеќето електрични возила.

 

2. Моќност на полнење: Европа бара куповите за полнење да имаат висока моќност на полнење за да се задоволат потребите за брзо полнење на електрични возила.Во моментов, моќта на куповите за брзо полнење е генерално помеѓу 50 киловати и 350 киловати.

 

3. Интероперабилност на мрежата за полнење: Европа ги охрабрува операторите со купови за полнење да постигнат интероперабилност, што овозможува полнење на купови од различни брендови да се полнат едни со други.Ова може да ја подобри удобноста на корисникот и да поттикне развој на мрежи за полнење електрични возила.

 

4. Барања за интелигентни функции: Европа бара новоинсталираните купови за полнење да имаат интелигентни функции, вклучително следење и контрола во реално време, далечинско работење, системи за плаќање, управување со информации за корисникот итн. Овие карактеристики може да ја подобрат ефикасноста и корисничкото искуство на куповите за полнење.

 

5. Распоред и достапност на куповите за полнење: Европа соодветно бара изградба на повеќе купови за полнење на јавни површини и јавни места како што се корпоративни паркинзи, и гарантира дека куповите за полнење се лесни за пристап и достапни.

 

Имајте предвид дека овие барања може да се променат со текот на времето и се препорачува да ги проверите најновите релевантни закони и прописи пред да користите куп за полнење.

Сузи

Сечуан Грин наука и технологија Ltd., Co.

sale09@cngreenscience.com

0086 19302815938

www.cngreenscience.com

Ве молиме имајте предвид дека 1


Време на објавување: 20-11-2023 година